محل تبلیغات شما

فرهنگبومی ترک زبان هشترود از توابع استان آذربایجان شرقی

مردم آذربایجان مردمی اصیل هستند. آنهادر دوستی ثابت قدم، در برابر مشکلات شجاع و مقاوم ، و به غیرت شهره اند. از جملهخصلت های این مردم مهمان نوازی، سلحشوری، آزادمنشی، راستگویی، مرزداری و پایبندیبه اعتقادات مذهبی است.

یکتاپرستی و ایمان به پروردگار در اعماقدل و روح مردم این سامان ریشه دارد و احساسات وطن دوستی آنان در تمام ادوار تاریخضرب المثل بوده است.

قیام های مکرر اهالی تبریز در هنگام جنگهای عثمانی و دولت استبدادی روسیه تزاری سرشار از فداکاری ها و جانبازی های شگفتانگیزی است که در تاریخ ، جاودان خواهد ماند

هَشترود یکی از شهرهای جنوبی استانآذربایجان شرقی و مرکز شهرستان هشترود است. این شهر در بین مختصات جغرافیایی ۳۶درجه و ۴۵ دقیقه و ۳۷ درجه و ۲۴ دقیقهٔعرض شمالی و ۴۶ درجه و ۲۵ دقیقه و ۴۷ درجه و ۲۴ دقیقهٔ طول شرقی واقع شده و به‌طور متوسط ۱۱۵۰ متر از سطح دریاارتفاع دارد. هشترود در ۱۰۱ کیلومتریغرب میانه و ۱۱۴ کیلومتری جنوب شرق تبریز واقع شده و مساحت آن ۶٫۲۴ کیلومتر مربع می‌باشد.

جمعیت این شهر برپایهٔ سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ خورشیدی، بالغ بر ۱۸٬۴۱۳ نفر برآورد شده‌است که از این جهت، سیزدهمین شهر آذربایجانشرقی محسوب می‌شود. برطبق همین آمار، از مجموع جمعیت شهر هشترود ۹٬۳۳۷ نفر مرد و ۹٬۰۸۱نفر زن بوده‌اند؛ همچنین شمار خانوارهای این شهر ۴٬۴۹۳ خانوار بوده‌است.

هشترود به وسیلهٔ چند رودخانهٔفرعی سیراب می‌شود. در این میان، رودخانهٔ قرانقوچای که از پیرامون این شهر می‌گذرد، بزرگ‌ترین رودخانهٔ منطقه بوده و یکی از شاخه‌های قزل اوزن محسوب می‌شود. همچنیندر هشترود و اطراف آن، چندین چشمهٔآبگرم معدنی وجود دارد.

کوه‌های هشترود که در امتداد کوهستانسهند کشیده شده‌اند، در سمت غربی این شهر قرار گرفته‌اند؛ از میان این کوه‌ها،ارتفاع پنج کوه بیش از ۲۰۰۰ متر بوده و بلندترین آن‌ها آق‌داغ» با ۲۹۵۰ مترارتفاع است. در لایه‌های مختلف این کوه‌ها ذخایر معدنی متعددی نظیر آهک، آهن، گچ ونمک یافت می‌شوند.

آب و هوای هشترود کوهستانی بوده ومیانگین سردترین دمای آن ۳- درجهٔسانتی‌گراد و مربوط به ماه ژانویه و میانگین گرم‌ترین دمای آن ۳۴+ درجهٔ سانتی‌گراد و مربوط به ماه اوت است. دمای هوا در روزهای سردزمستان تا ۳۰- درجهسانتیگراد نیز ممکن است برسد. همچنین متوسط بارندگی سالیانه در این شهر بین ۳۰۰ تا۵۰۰ میلی‌متر متغیر است.

برپایهٔ اولین تقسیمات کشوری در ایران، هشترود از شهرهای تابعهٔ شهرستان مراغه به‌شمار می‌رفت؛ در سال ۱۹۴۸ از این شهرستانجدا شده و به شهرستان تبریز پیوست؛ سرانجام در سال ۱۹۶۰ مستقل شد و به‌عنوان یکیاز شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی شناخته‌شد.

عموم ساکنان هشترود به زبان ترکیآذربایجانی سخن می‌گویند و غالب آن‌ها پیرو مذهب شیعهٔ دوازده‌امامی هستند. از محصولات تولیدی این شهر می‌توان بهحبوبات، عسل، غلات، کره، میوه‌جات، علوفه و محصولات حیوانی اشاره کرد.

صنعت قالی‌بافی در هشترود و روستاهایتابعهٔ آن بسیار پررونق است.

 

ادامه متن بیانیه دوم انقلاب

ادامه متن بیانیه دوم انقلاب

بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران

هشترود ,شهر ,شرقی ,آذربایجان ,درجه ,شهرستان ,این شهر ,آذربایجان شرقی ,درجه و ,شده و ,استان آذربایجان

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Nowhere Land bangpantitua reibirthdusmo deboscabumf ابزار آلات لحیم کاری و اندازه گیری الکترونیک Billige fodboldtrøjer online Køb fodboldtrøjer på tilbud - spar 60% Jessica's page قاصدک داراب فایلی امام زمان (عج)